Szigetelés

 

DELTA®-THENE

Vízszintes és függőleges felületre is fektethető univerzális szigetelőlemez, pl. pincék, erkélyek, teraszok vagy vizes helyiségek fal- és padlófelületei szigetelésére.
A DELTA®-THENE egy speciális keresztlaminált HDPE fólia és egy bitumenkaucsuk tömítő- és ragasztóréteg kombinációja, védőfóliával ellátva.
Kül- és beltérben egyaránt lkalmazható.
A DELTA®-THENE felhasználási területei
A talajjal érintkező pincefalak és padlók megbízható szigetelése talajnedvesség és nem torlódó szivárgó vizek ellen. (DIN 18533 sz. szerint).
Erkélyek szigetelésére (DIN 18531 sz. szerint), valamint vizes helyiségek fal- és padlófelületének szigetelésére (DIN 18534 sz. szerint).
Kapillárisan felszívódó nedvesség ellen, és a padló esztrich rétege alatti párazárásra.
Vízzáró beton külső felületén, mint párazáró réteg.
Vízzáró beton fúgáinak tömítésére.
DELTA®-THENE radongáz elleni szigetelésként
A sugárvédelmi törvény előírja, hogy a közös helyiségekkel rendelkező épületek vagy munkahelyek építésekor megfelelő intézkedéseket kell hozni
a radongáz beltérbe történő beszivárgása ellen. A DELTA®-THENE hidegen öntapadó vízszigetelő lemez a pórusos szerkezet felületét tömíti, így állva útját a radongáznak.
Ezen eredmény eléréséhez a kialakított rétegnek felületfolytonosnak kell lennie.
DELTA®-THENE – mint párazáró réteg vízzáró beton külső felületénzoom
Pincefalak vízszigetelése
DELTA®-THENE – padló szigetelés
Technológiai szigetelés
DELTA®-THENE lábazati szigetelésként
Vízszintes falszigetelés
DELTA®-THENE, mint pincefal szigetelés
A hidegen öntapadó univerzális szigetelőlemez földdel érintkező pincefalak megbízható szigetelése. A felületre egyszerűen “felragasztható” anyag
az alap esetleges repedéseit biztonsággal áthidalja, rendkívül rugalmas és fektetés után azonnal teljes védelmet nyújt csapóeső ellen.
Különleges előnye a gyors, tiszta, egyszerű fektetés: a lemez a felületre egyszerűen “feltapétázható”, így a munkafolyamat a hagyományos szigetelésekhez
képest akár 50%-kal gyorsabb, valamint egy szűk építési gödörben is könnyen beépíthető. Négyzethálós nyomatának köszönhetően könnyen és pontosan szabható.
A DELTA®-THENE alkalmazásával tulajdonképpen egy munkafolyamatban elkészíthető egy szabványnak megfelelő, egész felületen azonos – 1,5 mm – rétegvastagságú szigetelés.
Beépítése esetén nincs szükség kötési/száradási időre: azonnal ráfektethető a szigetelésvédő- vagy felületszivárgó lemez, hőszigetelés, és az építési gödör visszatölthető.
Beépítése télen – 5 °C-ig (DELTA-THENE HIDEGALAPOZÓ használatával) problémamentes, ellentétben egyéb szigetelőanyagokkal, melyek ilyen hőmérsékleten már
egyáltalán nem használhatók. Az időjárás/hőmérséklet miatti várakozási/kötési idő minimális.
A DELTA®-THENE szigetelőlemez és a 2,4 m magas DELTA-TERRAXX felületszivárgó lemez kombinációja egy komplett,
egymáshoz tökéletesen illeszkedő elemekből álló, kiváló minőségű és jól működő szigetelő- védő- és vízelvezető rendszert alkot. Ráadásul mindez jelentős időmegtakarítással érhető el.
A DELTA®-THENE hidegen öntapadó szigetelőlemez beépítését a DIN 18533 sz. szabvány szabályozza: nem építhető be talajvíz illetve időszakosan megjelenő talajvíz elleni szigetelésként.
DELTA®-THENE pincefalra
DELTA®-THENE pincefal szigetelés
DELTA®-THENE, mint párazáró réteg vízzáró beton külső felületén
Napjainkban a pincék igen gyakran vízzáró betonból épülnek. A vízzáró betonra alapesetben plusz vízszigetelés nem kerül.
Azonban itt kell megjegyeznünk azt, hogy a beton a folyékony halmazállapotú vizet valóban nem engedi át a beltérig, de a szerkezetbe a víz bizonyos mélységig be tud hatolni.
Mivel a nedves beton páraellenállása alacsony, így a víz vízgőz formájában áthatolhat a szerkezeten, abban az esetben is, ha csak talajnedvesség van jelen.
Szellőztetett, egyszerű használatú pincéknél ez nem jelent problémát, mert a nedvességet a helyiség levegője felveszi és elszállítja.
Azonban lakótérként használt alagsorok esetén a magas páratartalom gyorsan problémákat okozhat, akár penész is megjelenhet a bútorokon, textíliákon.
A DELTA-THENE lemez 210 m-es Sd-értékével, mint párazáró réteg megakadályozza a nedvesség falba történő bejutását. Ezenkívül a
szigetelőlemez gondoskodik a pórusok lezárásáról, így folyékony halmazállapotú víz – ami ismét páradiffúziós folyamatokat generálna – sem tud a szerkezetbe bejutni.
DELTA®-THENE, technológiai szigetelésként, esztrich beton alá
A DELTA®-THENE szigetelőlemez egy sor előnnyel rendelkezik a hagyományos hegeszthető bitumenes lemezekkel szemben:
a hidegen öntapadó bitumenes lemez minimum 50%-kal gyorsabban fektethető. A beépítéséhez nincs szükség nyílt lángra, ezáltal a műanyag ablakokhoz,
ajtókhoz történő csatlakoztatás is problémamentes.
Amennyiben a DELTA-THENE a további munkafolyamatok során megsérül, a sérülés egy megfelelő méretűre vágott DELTA-THENE darabbal egyszerűen felülragasztható.
Padlófűtés kialakítása esetén, a fűtőtekercsek- vagy csövek egyszerűen rögzíthetők egy a DELTA-THENE-ből leszabott szigetelőlemezzel.

A DELTA-THENE hidegen öntapadó szigetelőlemez beépíthető vízszintes falszigetelésként is.
DELTA®-THENE
DELTA®-THENE, vizes helyiségek szigetelésére
DELTA®-THENE hidegen öntapadó lemez felhasználható vizes helyiségek, erkélyek, valamint könnyűszerkezetes épületek úsztatott padlója alatti vízszigetelésre.
A megfelelő vastagságú alapozó réteg (beltérben oldószermentes), mint kellősítő anyag felhordása után a vízszigetelést egyszerűen az aljzatra ragasztjuk
és minimum 15 cm magasan a falra felvezetjük.
A DELTA®-THENE-vel a sarkok, élek, áttörések optimálisan kialakíthatók.
Közvetlenül a vízszigetelés felhordása után megkezdődhet a padló további rétegrendjeinek (pl. esztrich) bedolgozása. Nincs várakozási idő, pl. kötési idő.
DELTA®-THENE, mint vízszintes falszigetelés
A DELTA®-THENE beépíthető vízszintes falszigetelő rétegként nem teherhordó falak alá (DIN 18533 szabvány szerint). Az öntapadó hátoldal megakadályozza a fólia elcsúszását.
A csatlakozásoknál minimum 10 cm széles átlapolással kell fektetni. Ragasztás után azonnal ráhordható a habarcságy és az első téglasor.
A fehér színű, nagy szakítószilárdságú HDPE fedőfólia megvédi a szigetelést az építési munkák során esetlegesen előforduló sérülésektől.
Az ablak- és ajtó csatlakozások problémamentesen kialakíthatók.
DELTA®-THENE, mint L-szigetelés
A DELTA®-THENE elsősorban a kettős héjalású falazatoknál nyújt rendkívüli előnyöket: az öntapadó hátoldal megakadályozza a fólia megcsúszását,
valamint az anyag a függőleges falazathoz és a technológiai szigeteléshez is egyszerűen csatlakoztatható. Holkerképzés nem szükséges.